Je Online Psycholoog - Logo

Hoe werkt het?

De intake


Allereerst vul je een aantal vragenlijsten in, zodat ik me een goed beeld kan vormen van waar je tegenaan loopt en hoe zich dat uit. Op die manier kan ik je het beste adviseren (deze intake sessie is kosteloos en vrijblijvend).

Vervolgens zal ik je mailen voor een belafspraak. Mocht je na dit telefoongesprek inderdaad besluiten om met het traject te starten, dan kun je na het ondertekenen en toesturen van de toestemmingsverklaring meteen aan de slag.


Het traject


Gewoon thuis achter je computer, op de tijden dat het jou het beste uitkomt. Dus ook gewoon in de avonduren en/ of in het weekend. Want in tegenstelling tot wat veel mensen denken, gaat het bij de trajecten die ik aanbied niet om skype- of chatgesprekken.

Ik zal je vragen om over een bepaald onderwerp te schrijven, iets bij te houden of ik geef je een oefening waarmee je zelfstandig aan de slag gaat. Daarvan doe je verslag op de site, waarop ik je vervolgens een persoonlijke reactie zal geven. Op die manier lopen we door het programma heen.

We zullen dus alleen via het Internet contact hebben. Een veelgehoorde reactie hierop is: "Maar dat is toch onpersoonlijk?" Mijn ervaring is dat niets minder waar is! Een cliënte omschreef het eens heel treffend:

"Het is alsof ik in mijn dagboek schrijf en dat mijn dagboek antwoordt"

Voordelen van een geschreven therapie


Het is dus een geschreven therapie. De ervaring leert dat schrijven het gemakkelijker maakt voor mensen om openhartig te zijn over de dingen die ze bezighouden en wat zij hebben meegemaakt. Bovendien is er niet de 'druk' om meteen een antwoord te moeten geven; je hebt de tijd om dingen te laten bezinken.

Maar een ander groot voordeel is dat alles teruggelezen kan worden. Tijdens een gesprek gaat veel informatie verloren. Je onthoudt vaak maar gedeeltelijk wat er besproken is, zeker als het over emotionele onderwerpen gaat. Bovendien orden je je gedachten door erover te schrijven. Door te schrijven, worden de dingen scherper; krijgen ze structuur. En dat is de eerste stap om tot een oplossing te komen. Een geschreven therapie is om deze reden dan ook krachtiger én efficiënter.

Privacy

Alles dat je aan mij schrijft, is in veilige handen. En aangezien ik contractvrij werk (ik heb geen afspraken met zorgverzekeraars afgesloten), hoef ik ook geen diagnose door te geven aan je zorgverzekeraar. Ook op die manier blijft je privacy absoluut gegarandeerd.

De voordelen:  • gewoon vanuit huis aan de slag, op de tijden dat het jou het beste uitkomt (dus je zit niet aan kantooruren vast)


  • je hebt de tijd om dingen te laten bezinken; er is niet de ‘druk’ om meteen een antwoord te moeten geven


  • een gesprek is vluchtig; er gaat vaak veel informatie verloren. Nu kun je alles teruglezen. Dit maakt het proces intensiever en daardoor efficiënter