Je Online Psycholoog - Logo

Wie ben ik?

Achtergrond, Opleiding & Werkervaring


Mijn naam is Len van der Rijst en ik ben opgegroeid in het Bourgondische zuiden. Maar de grote stad lonkte, dus verhuisde ik eind jaren 90 naar Amsterdam om daar te beginnen met de studie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Al tijdens mijn studie is mijn interesse voor online hulpverlening ontstaan. Ik heb toen in samenwerking met prof. Dr. Alfred Lange meegeholpen aan het tot stand komen van een online behandeling voor paniekklachten.
Naast mijn studie werkte ik bij Thuiszorg en daar ontmoette ik zoveel bijzondere mensen met mooie, aangrijpende, droevige, grappige, ontroerende, verrassende (levens)verhalen, waardoor mijn interesse in 'de mens' en zijn psychologische achtergrond alleen maar sterker werd.

In 2007 studeerde ik af in de richting Klinische Psychologie en vervolgens ben ik eerst als trainer/ coach aan de slag gegaan. Vervolgens heb ik meerdere jaren als gecertificeerd online behandelaar bij Interapy gewerkt waar ik ruim ervaring opgedaan heb met het begeleiden van mensen met tal van klachten, zoals trauma-, paniek-, angst-, somberheid- en overbelastingsklachten. Ook behaalde ik er de titel Psycholoog NIP.

Je online psycholoog: coaching & training & therapie


In 2014 heb ik de sprong in het diepe gewaagd en ben ik voor mijzelf begonnen. In mijn online praktijk combineer ik coaching met psychologie: dus ik maak gebruik van de positieve, oplossingsgerichte benadering van een coach, met de expertise van een psycholoog.

De trajecten die ik aanbied hebben het karakter van een training en zijn kortdurend (6 tot 8 sessies). Want in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het vaak zo dat slechts een kleine (gedrags)verandering een wereld van verschil kan maken.

Mensen wachten vaak lang met het vragen van hulp van een psycholoog ('ik ben toch niet gek?!'). Maar veel menselijk gedrag is maar al te menselijk! En een periode waarin je op jezelf reflecteert, kan je waardevolle inzichten opleveren waar je de rest van je leven profijt van kunt hebben.

Dat is wat mijn werk ook zo speciaal maakt: om te zien wat voor veerkracht mensen bezitten en hoe iemand juist op die moeilijke momenten in het leven waardevolle inzichten opdoet, verborgen talenten aanboort en zijn persoonlijke kwaliteiten (her)ontdekt.

Samen zullen we op zoek gaan naar die spreekwoordelijke knop, waardoor de dingen weer gaan lopen. En nee, daar zijn dus geen jaren van therapie voor nodig!